نحوه نشستن صحيح در افراد مبتلا به بواسير(هموروئيد)

بيماري بواسير (هموروئيد) نوعي بيماري مقعدي است كه ارتباط مستقيمي با نحوه و ميزان نشستن در طول روز دارد. اين بيماري گشاد شدن يا همان تورم سياهرگ ها در مقعد است كه علت اصلي آن تحت فشار قرار گرفتن اين سياهرگها است. هموروئيد كشنده نيست، اما علائم آزار دهنده آن ميتواند كيفيت زندگي فرد را دچار تحول نمايد.
خوشبختانه اين عارضه قابل پيشگيري و درمان است و با رعايت چند نكته ساده و اصلاح سبك زندگي به خصوص در زمينه تغذيه و نشستن صحيح ميتوان اين بيماري را براي هميشه درمان نمود.
تاثير نشستنهاي طولاني مدت بر بواسير
نشستن به مدت طولاني و يا برعكس ايستادن طولاني مدت ميتواند زمينه را براي بروز بسياري از بيماري ها از جمله بيماري هاي نشيمنگاهي فراهم كند. اين روش زندگي ميتواند فشار قابل توجهي را به ناحيه نشيمنگاه فرد وارد كند. سياهرگ ها را تحت فشار قرار دهد، كه در نتيجه آن فرد دچار هموروئيد ميشود.
از آنجايي كه امروزه شرايط كار در اغلب شغل ها از جمله منشيگري، رانندگي، كارمندان و… ايجاب ميكند كه مدت طولاني از روز را بنشينيد، پس هيچ راه فراري در اين زمينه وجود ندارد. به اين دسته از افراد توصيه ميكنيم، حداقل هر يك ساعت يكبار از جاي خود بلند شده و قدم بزنند و يا در صورت امكان چند حركت ورزشي انجام دهند.
اصلاح نشستن روي توالت
نحوه نشستن صحيح در توالت تاثير بسزايي در بهبودي بواسير دارد، براي اين منظور هر مقدار زاويه بين ران ها و تنه كمتر باشد، عمل دفع راحت تر انجام ميگيرد. استفاده از توالت هاي ايراني اين زاويه را ايجاد مي كند و مناسب تر است. اما فشار بسيار زيادي را به زانوها وارد ميكند.
در مقابل نشستن روي توالت فرنگي فشار كمتري براي زانو ها دارد اما زاويه اي ۹۰ درجه ميان ران ها و تنه ايجاد ميكند كه اصلا مناسب نيست. به همين جهت توصيه ميشود، براي استفاده از اين نوع توالت ها حتما از زير پايي استفاده كنيد. تا روده ها در معرض فشار كمتري قرار گيرند.
در كنار اصلاح نشستن، رعايت نكاتي مثلا عدم تاخير در مراجعه به توالت و نيز پرهيز از وارد كردن فشار به مقعد براي دفع تاثير بسيار زيادي در پيشگيري و درمان اين بيماري دارند. همچنين در نظر داشته باشيد كه رعايت نكات بهداشتي در اين امر تاثيرگذار است، به طور مثال بهتر است استفاده از توالت فرنگي را تنها محدود به منزل خود كنيد.
اصلاح نشستن در محيط كار
همان طور كه در قسمت قبل هم توضيح داديم، كارمنداني كه براي مدت طولاني از روز را مي نشينند، بهتر است حداقل هر يك ساعت يكبار از جاي خود بلند شده و قدم بزنند.
نحوه نشستن و نيز استفاده از صندلي هايي با نشيمنگاه مناسب نيز تاثير بسزايي در اين امر دارد. اگر صندلي شما داراي اين مزيت نيست، براي كنترل اين فشار، استفاده از بالش هاي طبي پيشنهاد ميشود. اين بالشها در ناحيه ركتوم داراي فرورفتگي و معمولاً به شكل دونات هستند و فشار وارده بر ناحيه نشيمنگاه را كاهش مي دهند. استفاده از بالش ها براي نشستن بر روي هر سطح سختي كاربرد دارد.
برچسب: بواسير، هموروئيد، درمان بواسير، دكتر بيژن عابديان،
ادامه مطلب